Je interesse is gewekt, maar je bent benieuwd wat een doula kost? Dan ben je hier op de goede pagina. Geen idee wat een doula eigenlijk doet? Lees dan eerst even hier wat ik daarover heb geschreven.

Brons pakket €950*


Zilver pakket €1150*


Goud pakket €1450*


Last-minute pakket €750*


Extra gesprekken (met of zonder doulatraject) €50*

Indien wenselijk zijn extra afspraken natuurlijk mogelijk. Hiervoor hanteer ik een tarief van €50 per uur. De gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over de beval-mogelijkheden, over je wensen of angsten, we kunnen samen aan het geboorteplan werken of we kunnen samen een stuk lopen om je hoofd leeg te krijgen voor de bevalling.


Bevalbadpakket €150*


Opbouw kosten

Vaak schrikken mensen als ze horen hoeveel een doula kost. Als je dan vervolgens uitlegt hoeveel uur een gemiddelde begeleiding kost, dan vinden mensen het vaak begrijpelijker. Ten eerste zijn er de actieve uren van de begeleiding: zo’n 6 uur in het voortraject, bereikbaarheid via sms/WhatsApp/telefoon van gemiddeld zo’n 3 uur, het aanwezig zijn bij de bevalling en de eerste uurtjes van de baby is gemiddeld ook zo’n 12 uur en daarna in het natraject nog 2 bezoeken en ondersteuning via sms/WhatsApp/telefoon van ook al gauw 5 uur. Een totale tijdsinvestering van gemiddeld 26 uur, waar de reistijd nog bovenop komt. Een tweede factor zijn de kosten die ik, als zelfstandig ondernemer, maak: een deel BTW, een derde van de prijs naar de inkomstenbelasting, bijscholing (een cursusweekend kost al gauw €500) en bijvoorbeeld het lidmaatschap bij de Nederlands Beroepsvereniging voor Doula’s kost €120. Ten derde betekent het 5 weken lang op wacht staan dat ik voor mijn jonge gezin ten alle tijden een oppas op stand-by heb staan en dat ik niet verder dan een half uur van huis ga.

*Mama4Mama

Van elk verkocht pakket gaat 10% in een speciaal potje. Vanuit dat potje kan ik af en toe een zwangere vrouw begeleiden die daar anders niet de mogelijkheid toe zou hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tienermoeder, een vluchteling of een alleenstaande moeder zonder inkomsten.